Kako odabrati pravu dječju ljuljačku? :: MiniMe

Kako odabrati pravu dječju ljuljačku i na što moramo obratiti pozornost?

U poplavi dječjih ljuljački na tržištu, vrlo brzo zaboravimo njihovu osnovnu i najprimarniju svrhu – to jest da predstavljaju dodatne ruke u prvim mjesecima djetetovog života kada je mami, odnosno roditelju potrebno nekoliko minuta za sebe. Zašto su ležaljke-ljuljačke pravo rješenje? Zato što bebe vole ljuljanje. Podsjeća ih na ugođaj maternice, kada su osjećali sigurnost i opuštenost. Stoga je ljuljačka za njih sigurno mjesto, gdje se brzo smiruju i osjećaju ugodno.

Općenito su osmišljene za bebe do 6 mjeseci koje ne mogu još samostalno sjediti. Većina dječjih ljuljački omogućuje automatsko ljuljanje ili pomoću početnog pritiska. Na ovaj način ponavljaju umirujuće ljuljanje koje vaša beba obožava. Ljuljanje smiruje bebu, a vaše su ruke nekoliko minuta opet slobodne, kako biste se mogli posvetiti i drugim stvarima.

Na što trebamo obratiti pažnju prilikom uporabe ljuljački?

Važno je napomenuti da dječje ljuljačke nisu namijenjene spavanju beba, niti dugotrajnoj kontinuiranoj upotrebi. Kao što svi znamo, za razvoj i zdravlje djece najbolje je da što više vremena provode na ravnim i tvrdim površinama. Kada je riječ o dnevnom i noćnom odmoru, beba mora spavati upravo na takvoj površini. Ljuljačke su odlična pomagala osobito u prvim mjesecima, kada su bebe vrlo rado u naručju. Nažalost, ne možemo ih stalno nositi, stoga su ljuljačke odlično rješenje kada ih želimo negdje položiti i da im pritom bude udobno. Bebe se u ljuljački uglavnom smire, promatraju okruženje, a neke i zaspu.

Ključne značajke odličnih dječjih ležaljki-ljuljački:

 

  • Sigurnost i zaštita: Mehanizmi za zaključavanje moraju biti pravilo pričvršćeni i sigurni. Ljuljačka mora također biti stabilna, s postoljem širim od sjedećeg dijela. Prije upotrebe pokušajte je gurnuti prema dolje kako biste provjerili njezinu čvrstoću.
  • Udobnost: Nagib ljuljačke mora biti podesiv. Morate je jednostavno nagnuti pod različitim kutovima, od sjedećeg do polusjedećeg i ležećeg položaja. Ljuljačka također mora biti podstavljena kako bi djetetu pružila dodatnu udobnost.
  • Zabava: Izvrsno je ako ljuljačka ima igračke koje će zabaviti vašu bebu dok odmara. Najbolji su modeli opremljeni funkcijama koje omogućuju i puštanje umirujuće glazbe koja će dodatno opustiti vašeg mališana.
  • Materijal navlake ljuljačke trebao bi se jednostavno čistiti. Bebe packaju. Potrebna vam je ljuljačka koja će vam olakšati posao kada je trebate očistiti.
  • Podnožje mora imati zaštitu protiv klizanja kako bi se spriječilo klizanje na glatkoj površini.
  • Više načina kretanja: bebe se međusobno razlikuju pa shodno tome vole i različite kretnje i brzine. Nekima pašu brže kretnje, drugima mirnije, nekima paše ljuljanje, a drugima skakutanje. Najbolje ljuljačke na tržištu stoga nude različite mogućnosti kretanja i brzina.

 

Razbijmo najčešće mitove o dječjim ležaljkama i ljuljačkama:

Opasne su za uporabu i nisu sigurne:

Jedan od najčešćih razloga za zabrinutost jest uvjerenje da su ljuljačke opasne za upotrebu i za djetetov razvoj. To bi bio slučaj ako se ljuljačka ne bi upotrebljavala u skladu s uputama. Ljuljačke nisu predviđene za spavanje ili dužu uporabu bez prekida. Optimalno vrijeme korištenja dječje ljuljačke je 20-30 minuta. Zatim preporučujemo da uzmete bebu i da je stavite na ravnu i tvrdu površinu. Umjereno i pravilno korištenje ljuljačke svakako je bezopasno za bebu i njezin razvoj. Bebe uživaju u ljuljačkama, a roditelji imaju slobodne ruke dvadesetak minuta – za druge poslove ili za zasluženi odmor. Ljuljačke su potpuno sigurne ako ih koristite prema uputama.

Mogu prekinuti povezanost između vas i bebe:

Premda je istina da držanje i ljuljanje bebe u naručju jača vašu povezanost, nikako nije točno da će korištenje bilo kakve prijeko potrebne pomoći oslabiti tu vezu. Nema ništa loše u povremenom korištenju ljuljačke jer ionako nije namijenjena dugoročnoj upotrebi.

Dječje ležaljke-ljuljačke trebale bi pomoći mamama da lakše brinu o svojim mališanima. Budući da svoju bebu ne možete ljuljati cijeli dan, ljuljačku smatrajte sredstvom koji će vam pomoći da se opustite, usredotočite na svoje potrebe i obavite hitne stvari. Ne brinite, vaša beba zna i osjeća da je volite. Premda je briga o bebi na prvom mjestu, i vi morate biti u pravom fizičkom, emocionalnom i psihološkom stanju da biste se dobro o njoj brinuli. Ove vam ljuljačke pritom pomažu.

Kupnja rabljenih nije slab izbor:

Svi mi volimo štedjeti. Međutim, kada je riječ o dječjim ljuljačkama, kupnja rabljenih ne bi smjela biti prihvatljiva mogućnost. Nemoguće je predvidjeti stvarnu povijest dječjih ljuljački, također da li su bile pravilno njegovane. Stoga vam savjetujemo kupnju nove ljuljačke jer je preventiva uvijek bolji izbor.

Skuplje je bolje:

Umjesto da gledate cijenu, ponajprije biste morali provjeriti da li ljuljačka nudi sve funkcije koje tražite. Sigurnost mora biti vaš glavni prioritet.

Naša preporuka broj 1

Ako ste već razmišljali o kupnji dječje ljuljačke, 4moms Mamaroo 5.0. jedan je od najboljih modela na tržištu. Osim što sadrži sve opisane ključne funkcije, posebno se ističe zbog nekih drugih jedinstvenih svojstava. Kreirana je za ljuljanje u stranu i naprijed-natrag. Time oponaša različite kretnje koje smiruju dojenčad diljem svijeta. Od vožnje automobilom do poskakivanja i ljuljanja, pri čemu oponaša prirodne kretnje roditelja dok tješi i smiruje svoju bebu. Ljuljačka 4moms mamaRoo 5.0. toliko je napredna da u besplatnoj aplikaciji možete potražiti MamaRoo® kombinacije pokreta i brzine koji su najviše slični vašim pokretima kada smirujete bebu.  

Također je moguće priključenje mp3 uređaja i puštanje umirujućih zvukova za vašu bebu. Za dodatnu udobnost, ljuljačka je opremljena iznimno mekim i prozračnim tkaninama koje se mogu prati u perilici rublja. Zbog svih ovih atributa, toplo je preporučamo svakoj mami koja traži savršenu dječju ljuljačku.

© MiniMe. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci

Na web mjestu MiniMe, osim obveznih kolačića, koristimo i analitičke i reklamne kolačiće, kao i kolačiće društvenih mreža.

Ako se slažete s ovim, kliknite gumb Potvrdi. Za detaljan opis i postavku upotrebe pojedinih kolačića kliknite gumb Postavke kolačića.

×
Upravljanje kolačićima na web stranici MiniMe
Obavezni kolačići

su kolačići koji su neophodni za pravilno funkcioniranje web stranice i bez njih prijenos poruka u komunikacijskoj mreži ne bi bio moguć. Ovi su kolačići također potrebni kako bi vam u tvrtki mogli ponuditi usluge dostupne na našoj web stranici. Omogućuju vam prijavu na korisnički profil, odabir jezika, pristajanje na uvjete i identificiranje korisničke sesije. Nismo obvezni dobiti suglasnost za njihovu upotrebu.

Analitički kolačići

Ovi kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posjetitelji koriste našu web stranicu. Uz njihovu pomoć poboljšavamo korisničko iskustvo i identificiramo korisničke zahtjeve i trendove.Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići za oglašavanje

Dodaci i alati trećih strana koji se koriste kao kolačići omogućuju rad funkcionalnosti, pomažu u analizi učestalosti posjeta i načinu korištenja web stranica. Ako se pojedinac ne složi s njihovim korištenjem, kolačići se neće instalirati, ali može se dogoditi da neke zanimljive značajke pojedinog web mjesta neće biti dostupne. Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići društvenih mreža

Omogućuju pružanje sadržaja za objavljivanje na društvenim mrežama i bilježenje vaših odluka kako bi mogli pružiti osobnije i poboljšano korisničko iskustvo.Ove kolačiće koristimo samo ako ste prijavljeni na Twitter, Facebook ili Google korisnički račun prilikom korištenja web stranice.

1. O kolačićima općenito1.1. Što su kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina suvremenih web stranica pohranjuje na uređajima korisnika, odnosno osoba koje svojim uređajima pristupaju određenim internetskim stranicama. Njihova pohrana podkontrolom korisnika, jer u pregledniku koji koriste mogu ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića.

Također kada posjetite web mjesto i njegove podstranice te prilikom obavljanja radnji na njemu, određeni se kolačići automatski odnosno uz vaš izričiti pristanak postavljaju na vaše računalo, telefon ili tablet, putem kojih se mogu bilježiti različiti podaci.

1.2. Kako djeluju i zašto su nam potrebni?

Svakom posjetitelju ili kupcu na početku svake upotrebe internetske trgovine dodjeljuje se kolačić za identificiranje i osiguravanje sljedivosti (tj. “cookie”). Poslužitelji koje tvrtki pruža podizvođač automatski prikupljaju podatke o tome kako posjetitelji, trgovci ili kupci koriste internetsku trgovinu i pohranjuju te podatke u obliku dnevnika korištenja (tj. “cookie”).

Poslužitelji pohranjuju informacije o korištenju internetske trgovine, statistiku i IP brojeve. Podatke o korištenju internetske trgovine od strane kupaca tvrtka može koristiti za anonimne statistike usluge obrade koje služe za poboljšanje korisničkog iskustva i za plasiranje proizvoda i / ili usluga putem internetske trgovine.

Posredno i nakon pribavljanja pristanka, internetska trgovina može pohraniti i kolačiće vanjskih usluga (npr. Google Analytics) na uređaju posjetitelja ili kupca koji se koriste za prikupljanje podataka o posjetama web mjestu. Što se tiče vanjskih usluga, primjenjuju se pravila i opći uvjeti za obradu osobnih podataka koji su dostupni na donjim poveznicama.

2. Dopuštenje za upotrebu kolačića

Ako su vaše postavke u pregledniku s kojim posjećujete web stranicu takve da prihvaćaju kolačiće, to znači da pristajete na njihovu upotrebu. Ako ne želite koristiti kolačiće na web mjestu ili ih želite ukloniti, možete pročitati postupak u nastavku. Međutim, uklanjanje ili blokiranje kolačića može rezultirati neoptimalnom izvedbom web stranice.

3. Obavezni i neobavezni kolačići i vaš pristanak 3.1. Tvrtka za upotrebu obveznih kolačića nije dužna pridobiti vaš pristanak (obvezni kolačići):

Obvezni kolačići su kolačići ključni za pravilno funkcioniranje web stranice i bez njih prijenos poruka u komunikacijskoj mreži ne bi bio moguć. TOvi su kolačići također potrebni kako bi vam tvrtka mogla ponuditi usluge dostupne na našoj web stranici. Omogućuju vam prijavu na korisnički profil, odabir jezika, pristajanje na uvjete i identificiranje korisničke sesije.

3.2. Kolačići koji nisu potrebni sa stajališta normalnog rada web stranice i za koje smo dužni dobiti vašu suglasnost (neobavezni kolačići):

Analitički kolačići

Ovi kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posjetitelji koriste našu web stranicu. Uz njihovu pomoć poboljšavamo korisničko iskustvo i identificiramo korisničke zahtjeve i trendove.Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići za oglašavanje

Dodaci i alati trećih strana koji se koriste kao kolačići omogućuju rad funkcionalnosti, pomažu u analizi učestalosti posjeta i načinu korištenja web stranica. Ako se pojedinac ne složi s njihovim korištenjem, kolačići se neće instalirati, ali može se dogoditi da neke zanimljive značajke pojedinog web mjesta neće biti dostupne. Ove kolačiće koristimo samo ako ste se izričito složili s tim.

Kolačići društvenih mreža

Omogućuju pružanje sadržaja za objavljivanje na društvenim mrežama i bilježenje vaših odluka kako bi mogli pružiti osobnije i poboljšano korisničko iskustvo.Ove kolačiće koristimo samo ako ste prijavljeni na Twitter, Facebook ili Google korisnički račun prilikom korištenja web stranice.

4. Kako upravljati kolačićima?

Kolačićima možete upravljati klikom na vezu "Postavke kolačića" u podnožju web stranice.

Također možete kontrolirati i mijenjati postavke kolačića u svom web pregledniku.

U slučaju da želite izbrisati kolačiće sa svog uređaja, savjetujemo vam da slijedite opisane postupke, koji će najvjerojatnije ograničiti funkcionalnost ne samo naše web stranice, već i većine drugih web stranica, jer je upotreba kolačića konstanta u velikoj većini suvremenih web mjesta.